Vergoedingen en voorwaarden
Om voor vergoeding voor logopedie in aanmerking te komen heeft u een meestal verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Wij vragen u deze verwijzing (verwijsbrief) en uw identificatiebewijs bij uw eerste afspraak mee te brengen. 
Het behandeltarief bedraagt in 2021:
  • 30 minuten-zitting: € 45,00
Logopedie valt onder het basispakket in de zorgverzekering. De logopedische behandeling wordt in 2018 volledig vergoed door de verzekeraars met wie wij een contract hebben afgesloten. In dat geval hanteren wij het contracttarief dat de verzekeraar hanteert.

logo-LIPrechthoek-rood-turqC in Purmerend (LIP) voeren een gezamenlijk kwaliteitsbeleid en werken nauw samen om de logopedische zorg in Purmerend kwalitatief goed te borgen. In 2021 hebben de Logopedisten in Purmerend om deze reden niet met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten daar zij niet de voorwaarden bieden waarmee we de hoge kwaliteit, waar wij voor staan, kunnen borgen.


Als u verzekerd bent bij
zorgverzekeraars Achmea (Avero Achmea, Interpolis, FBTO, Zilveren Kruis, Pro life, De Friesland, ZieZo), en VGZ (Univé, IZA, IZZ, United Consumers, Bewuzt, Zekur, UMC, Promovendum) en DSW (Stad Holland, In Twente) of ASR (De Amersfoortse, Ditzo)
declareren wij direct en wordt de zorg volledig vergoed.


Als u bij een zorgverzekeraar verzekerd bent met wie wij in 2021 geen contract hebben afgesloten CZ (OHRA,Nationale Nederlanden, Just, CZdirect) Menzis (Anderzorg, HEMA) Caresq (Besured, National Academic, Promovendum, Aevitae, AON).
Zorg en Zekerheid (AZVZ), Eno/salland (Zorg Direct), ONVZ (VVAA PNOzorg, Jaah.), EUcare, is het afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar u bent verzekerd en welke type zorgverzekering u heeft afgesloten óf u een eigen bijdrage moet betalen én hoe hoog deze bijdrage is.
Over het algemeen geldt: als u een restitutiepolis heeft dan is uw eigen bijdrage veel lager dan bij een naturapolis. Het is ook mogelijk dat uw verzekeringspolis niet-gecontracteerde logopedie geheel vergoedt. Bij een restitutiepolis bent u vrij om te kiezen naar welke zorgverlener u gaat.

Vragen? Bij vragen over de vergoeding voor logopedie kunt u contact met ons opnemen over uw specifieke situatie, wij kunnen u mogelijk nog meer gedetailleerde informatie geven.

Het is raadzaam schriftelijk, via de email, aan uw zorgverzekeraar te vragen wat het exacte bedrag is dat u vergoed krijgt bij een logopedist die niet gecontracteerd is. Dan kunt u dat vergelijken met het door ons gehanteerde tarief voor 2021.
Wij hanteren de tarieven en de betalingsvoorwaarden volgens de richtlijnen van de CTG en de NVLF. De betalingsvoorwaarden vindt u hier. Een afspraak die u niet binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak afzegt, wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekering. U dient in dat geval zelf de kosten voor de gemiste afspraak te betalen.

Voor een eventuele klacht over de therapeut en/of de behandeling heeft de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) een klachtenregeling opgesteld. Vraag hierover informatie bij uw logopedist.

Logopedie Purmerend is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 37154427.